Trimboe Schöndeln het bos in!

Ons nieuwe schoolplein is gerealiseerd in de bosrijke omgeving van de school. In het ontwerp is niet alleen rekening gehouden met de wensen van de leerlingen, maar ook met die van de buurtbewoners. Zo hebben ook zij een fijne plek om te vertoeven. In onze school is al enige tijd een spreuk in zwang: 'voor je het weet, leer je wat!' Deze uitspraak van leerlingen past goed in onze visie op het Gezonde Schoolplein: ‘voor je het weet, beweeg je wat!’ Met een Gezond Schoolplein kunnen we onze leerlingen en buurtbewoners een omgeving bieden waarin je beweegt en leert, zonder dat je het in de gaten hebt.

De school ontving enige tijd geleden uit naam van het ambitieuze project ‘Gezonde Schoolpleinen’ uit handen van ‘Jantje Beton’ een cheque ter waarde van 50.000 euro om een gezond schoolplein in te richten. De financiering voor dit project is mogelijk gemaakt door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De cheque staat niet alleen voor een geldbedrag, maar ook voor ondersteuning bij het realiseren van een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein. Het plein levert een bijdrage aan de gezondheid van kinderen omdat het buitenspelen stimuleert. Kinderen beoordelen een groen plein beter dan een grijs plein en willen graag meepraten en hun ideeën delen. Onze leerlingen hebben dan ook middels opdrachten bij het vak Onderzoek & Ontwerpen meegewerkt aan het ontwerp.

Wat valt er te beleven in de Trimboe Schöndeln? Er is een mountainbike route, een Finse piste (trimbaan met houtsnippers), een sta-schommelbrug, een klimnet, een touwslinger. Ook kun je hordelopen, je optrekken aan een stang, bokspringen over palen, balanceren op een van de grote boomstammen of je uitleven op de bootcamp workout, een groot klim- en slingertoestel. Alle toestellen zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn voorzien van een gebruikersinstructie. De toestellen en het parcours dagen je uit voor ontelbare workouts en wedstrijden. Natuurlijk kun je ook gewoon wandelen over de paden of genieten van het uitzicht over de Roer.

De Trimboe is toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang, honden zijn in dit sportieve bos uiteraard niet welkom. Roken en open vuur is niet toegestaan, laat niets op het terrein achter en respecteer flora, fauna en medegebruikers. Er worden nog regelmatig herten en reeën gespot!

In de Trimboe liggen vele voetstappen van vroeger. Lees de herinneringen van twee oud-leerlingen!